|
|
|
|
|
Forum
-> Recipe Collection
-> Cakes, Cookies, and Muffins
achayl
|
Sun, Oct 01 2017, 2:04 am
I'm new to Israel and I thought I had bought cottage cheese (the packages are very similar) Is this like cream cheese?
Can I use this for cheesecake? Any suggestion? or even recipes that use this?
TIA
| |
|
Back to top |
0
|
kiryat sefer
|
Sun, Oct 01 2017, 3:14 am
Apparently its the five percent one is for baking.
| |
|
Back to top |
0
|
Bnei Berak 10
|
Sun, Oct 01 2017, 3:15 am
It means "fat white cheese".
| |
|
Back to top |
0
|
kiryat sefer
|
Sun, Oct 01 2017, 3:18 am
מתכון לעוגת גבינה ללא ייסורי מצפון באדיבות תנובה: 12 מנות. תבנית בקוטר 24 ס"מ. 20 דקות הכנה. שעה וחצי אפייה.
מתכון לעוגת גבינה ללא ייסורי מצפוןצילום: דניאל לילה
למרות השם המטעה, מדובר בעוגה טעימה ועדינה במיוחד. מכינים אותה בקלות ובמהירות מיוגורט וגבינה רזה בלבד, ולכן באמת אפשר ליהנות ממנה ללא ייסורי מצפון.
לא להיבהל: העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה אך נוחתת לאחר הקירור.
מוצרים לעוגה:
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה ללא תוספת מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
חצי כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
חצי חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות (20 גרם) קורנפלור.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.
2. מכינים את העוגה: שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מנפים לתוך הבלילה פודינג וקורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
4. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.
5. מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות. מעבירים סכין בדופן התבנית לשחרור העוגה (כדי למנוע מהעוגה להיסדק) ומצננים לטמפרטורת החדר (העוגה תשקע קצת וזה בסדר). מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למראה מדויק יותר:
לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה בזהירות על גבי צלחת הגשה, כך שהצד החלק שלה פונה כלפי מעלה.
למראה חגיגי יותר (כמו בצילום):
מגישים את העוגה עם רוטב פירות יער. מביאים לרתיחה 250 גרם פירות יער קפואים (פטל, דומדמניות, אוכמניות), רבע כוס סוכר ורבע כוס מים. מבשלים 7-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והנוזלים מצטמצמים מעט. מסירים מהכיריים, מוסיפים 2 כפות רום ומצננים. מסננים את הרוטב מהפרי. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומפזרים עוד פירות יער טריים או קפואים ומופשרים.
ניתן גם לצפות בריבה: למשל חצי כוס (120 גרם) ריבת פירות יער ללא תוספת סוכר של "ענבי ציון".
טיפ תנובה: תבליני הקסם
תוספת וניל או קינמון תורמים להעצמת תחושת המתיקות ומאפשרים להוסיף פחות סוכר.
עוד מתכוני גבינה וחלב
המיוחדים של תנובה לשבועות
| |
|
Back to top |
1
|
imasoftov
|
Sun, Oct 01 2017, 3:23 am
achayl wrote: | I'm new to Israel and I thought I had bought cottage cheese (the packages are very similar) Is this like cream cheese?
Can I use this for cheesecake? Any suggestion? or even recipes that use this?
TIA |
Is there a percentage in the name? In that case it's the percentage of fat.
There are recipes that make cheesecake from gvina levana, but use the percentage the recipe calls for. Google gvina levana cheesecake.
| |
|
Back to top |
2
|
cinnamon
|
Sun, Oct 01 2017, 3:24 am
its the regular white cheese. It comes in 1%, 5% and 9% fat.
You can spread it on bread, make sheese cake and (probably only if you grew up here) mix with a little bit of sugar and eat it with a spoon.
| |
|
Back to top |
0
|
LisaS
|
Sun, Oct 01 2017, 3:57 am
cinnamon wrote: | and (probably only if you grew up here) mix with a little bit of sugar and eat it with a spoon. |
Olim too! Yummy with vanilla sugar on a biskvit.
Or by itself with tomato and onion. Or a dollop in marak katom or lentil soup. So much more versatile than cottage cheese.
| |
|
Back to top |
0
|
Iymnok
|
Sun, Oct 01 2017, 4:39 am
Mix in some onion soup mix for a yummy dip.
DS likes it in a sandwich with jelly.
Spread it on rice cakes or crackers. Good on toast too.
Dip vegetable sticks as a light snack.
| |
|
Back to top |
1
|
etky
|
Sun, Oct 01 2017, 5:14 am
kiryat sefer wrote: | מתכון לעוגת גבינה ללא ייסורי מצפון באדיבות תנובה: 12 מנות. תבנית בקוטר 24 ס"מ. 20 דקות הכנה. שעה וחצי אפייה.
מתכון לעוגת גבינה ללא ייסורי מצפוןצילום: דניאל לילה
למרות השם המטעה, מדובר בעוגה טעימה ועדינה במיוחד. מכינים אותה בקלות ובמהירות מיוגורט וגבינה רזה בלבד, ולכן באמת אפשר ליהנות ממנה ללא ייסורי מצפון.
לא להיבהל: העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה אך נוחתת לאחר הקירור.
מוצרים לעוגה:
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה ללא תוספת מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
חצי כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
חצי חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות (20 גרם) קורנפלור.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.
2. מכינים את העוגה: שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מנפים לתוך הבלילה פודינג וקורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
4. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.
5. מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות. מעבירים סכין בדופן התבנית לשחרור העוגה (כדי למנוע מהעוגה להיסדק) ומצננים לטמפרטורת החדר (העוגה תשקע קצת וזה בסדר). מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למראה מדויק יותר:
לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה בזהירות על גבי צלחת הגשה, כך שהצד החלק שלה פונה כלפי מעלה.
למראה חגיגי יותר (כמו בצילום):
מגישים את העוגה עם רוטב פירות יער. מביאים לרתיחה 250 גרם פירות יער קפואים (פטל, דומדמניות, אוכמניות), רבע כוס סוכר ורבע כוס מים. מבשלים 7-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והנוזלים מצטמצמים מעט. מסירים מהכיריים, מוסיפים 2 כפות רום ומצננים. מסננים את הרוטב מהפרי. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומפזרים עוד פירות יער טריים או קפואים ומופשרים.
ניתן גם לצפות בריבה: למשל חצי כוס (120 גרם) ריבת פירות יער ללא תוספת סוכר של "ענבי ציון".
טיפ תנובה: תבליני הקסם
תוספת וניל או קינמון תורמים להעצמת תחושת המתיקות ומאפשרים להוסיף פחות סוכר.
עוד מתכוני גבינה וחלב
המיוחדים של תנובה לשבועות |
Thanks - this looks easy and good and much less sinful than my regular recipe. I might try it. The instructions and serving suggestions are clear and helpful, just too bad they forget to include the calorie count
| |
|
Back to top |
0
|
|
Imamother may earn commission when you use our links to make a purchase.
© 2024 Imamother.com - All rights reserved
| |
|
|
|
|
|